Gå til indhold

Kære skønne kunder

Da jeg stadig er i gang med at få Hipsterhound.dk helt op at køre vil der være en overgang hvor at der er risiko for eventuelt udsolgte farver og/eller længere ventetid. Beklager hvis det skulle ske, men vær forsikret om at jeg vil prøve at imødekomme jeres ønsker så godt som muligt.

- Maria fra Hipsterhound.dk

Hundesnor + Halsbånd + Sele - HipsterHound
Ringe og spænder
Fløjtesnor i BioThane - HipsterHound
4 måder du kan fodre din hund på - HipsterHound

4 måder du kan fodre din hund på

4 måder du kan fodre din hund på

Læs om 4 forskellige måde at fodre din hund på, samt hvilke fordele og ulemper de har. 

Mit navn er Tine Ryom, og jeg ejer Naturaldogfood.dk. Virksomheden er en fysisk butik beliggende i Sydhavnen og med en stor webshop. Jeg har en kæmpe passion for at give hunde og katte et endnu sundere liv. Jeg lever selv sundt og det skal mine dyr også, bare på deres måde.

I dag giver jeg dig de 4 forskellige måder du kan fodre på, så du kan vælge det rigtige for din hund eller kat.

 

Hvilken type mad skal du vælge?

Hundefoder fås som tørfoder, vådfoder, hjemmelavet mad eller rå mad (BARF). Det kan være vanskeligt at finde ud af hvad du skal vælge. Men lad mig ganske kort gennemgå de fordele og ulemper der er ved de fire typer mad. Samtidig skal du have i baghovedet at din hund eller kat er og vil altid være, et ROVDYR.

 

Tørfoder til hunde

Er oprindelig fremstillet for at gøre det nemt for hundeejeren at fodre sin hund. Tilbage i 1870’erne udviklede man en form for hundekiks som var lavet af affald fra slagteriet. Senere blev tørfoder heldigvis mere kontrolleret og i dag tilsætter man gode olier, condroitin og meget andet godt til din hund. Tørfoder har dog desværre stadig et højt indhold af stivelse såsom søde kartoffel eller brune ris. Det gøres så man bedre kan holde styr på massen inden det bages. Tørfoder fylder din hunds mave på en god måde, men den er fyldt af stivelsesholdige ingredienser og dit kæledyr har desværre ikke så godt af stivelse. Videnskaben mener, at kunne se sammenhænge mellem allergi, livstilssygdomme, kræft og stivelse

Du ser ofte at hunde på tørfoder kommer af med store portioner afføring – ene og alene fordi din hund ikke kan gøre brug af stivelsen. Samtidig tager mange hunde også på i vægt af tørfoder eller bliver så trætte af at spise det, at de mere lever af godbidder end deres tørfoder. Det er selvfølgelig ikke godt for dem, for de får ikke de næringsstoffer deres krop har brug for.

 

Vådfoder til hunde

Er også afskær fra slagterierne, lagt i en lækker sovs eller sky. Hver gang jeg ser noget vådfoder, kan jeg ikke lade være med at tænke; det ligner ’sovs og kartofler’ eller nærmere menneskemad. Det er bare, efter min mening, ikke det bedste du kan give din hund eller kat, med mindre den ikke kan tygge fordi den mangler tænder. Vådfoder er i mange henseender egentlig bare vådt tørfoder blandet med velsmagende sovs. En gang imellem er det fint at bruge vådfoder som variation.

 

Hjemmelavet hundemad

Det er absolut en mulighed selv at koge din hunds mad. Hvis du har lyst til det, bør du sætte dig godt ind i hvordan en hunds mave fungerer og hvilke byggesten den har behov for. Hjemmelavet hundemad kan være en god ide, især hvis du har en selektiv hund. Det kan dog være ret dyrt i indkøb, medmindre du er god til at jagte tilbud. Samtidig er det tidskrævende at fremstille og fryse i passende portioner. Hjemmelavet hundemad er desværre stadig tilberedt mad, ligesom både tør- og vådfoder. Tilberedt mad er ikke optimalt for hverken hund eller kat, men de kan overleve på det.

 

BARF, rå mad til hunde

Er en fælles betegnelse for alle typer rå mad. Barf står for Biologisk Afpasset Rå Føde. Mange tror, at det at fodre med BARF er besværligt og tidskrævende. Men faktum er, at det er nemmere end hjemmelavet mad. Sandsynligvis også en del sundere. Hvis man ønsker at fodre med rå mad, skal man sikre sig, at hunden får muskelkød, indmad, ben og brusk samt kallun. Det betyder også at du ikke ’bare’ kan hente en pakke hakket oksekød hos Irma. Du skal også blande olie, vitaminer og evt. andre kosttilskud i.

Flere producenter har dog gjort det nemmere for dig, ved allerede at blande de rette forhold for dig. BARF kræver fryser plads, men hvis du har en fryserskuffe til din hunds mad, er det plads nok.

 

Tak fordi du læste med – Du ønskes en fantastisk dag!

Tine Ryom 

Naturaldogfood.dk

PS. Ønsker du at få lagt en kostplan for din hund eller kat? Så er du velkommen at komme forbi eller skrive til mig på info@naturaldogfood.dk

Related Posts

Canicross
December 13, 2023
Sådan kommer du godt i gang med at løbe med din hund

Karoline Brinch, formand i hundeløbeklubben, DIRTY PAWS kommer her med lidt tips til dig, som gerne vil i...

Læs mere
Mindfull dogtrainer og Walther
September 25, 2023
5 gode grunde til at bruge en lang line på gåturen

Fakta om brugen af lange liner Du får: Færre...

Læs mere
Drawer Title
Lignende produkter