Gå til indhold
DIY Snusemåtte - lav din egen snusemåtte - HipsterHound

DIY Snusemåtte - lav din egen snusemåtte

Sådan laver du en snusemåtte til din hund i lige de farver, som du vil have!

 

Med din hjemmelavede snusemåtte kan du udfordre din hund på en sjov og lækker måde, da din hund både bliver stimuleret og får en god belønning med nogle lækre godbidder.

Du skal blot gemme godbidderne i de mange frynser, og dermed er du med til at fremme en mental stimulering hos din hund.

Har din hund tendens til at sluge sin mad, så kan du også bruge snusemåtten her, da din hund vil bruge længere tid på at spise sin mad (og så kan du måske også nå at spise lidt mere af din egen mad – WinWin 😉).

Du kan finde snusemåtter MANGE steder på internettet, men ofte kan du også se, at udbud/efterspørgsel spiller ind på prisklasserne og de svingende kvaliteter.

Du kan også stille dig tilfreds med, at du kan være miljøbevidst og bæredygtig med din hjemmelavede snusemåtte, da meget materiale til denne DIY sikkert kan findes hjemme hos jer i forvejen.

I dette post vil jeg lære dig, hvordan du selv kan lave en snusemåtte med frynser, hvor du ikke skal bruge mange materialer.

Denne DIY består af en step-by-step guide, hvor jeg forsøger at hjælpe dig allerbedst igennem arbejdet, og hvor jeg samtidig har forsøgt at illustrere processen igennem billeder.

 

Alt du skal bruge:

 

 • ×  1 ringmåtte

 • ×  2 fleecetæpper (Samme eller forskellige farver. Du kommer ikke til at bruge alt til én måtte,

  så gem resten, hvis du skal lave en til på et tidspunkt!)

 • ×  1saks

 • ×  1 hobbykniv (Eller lignende, som du kan skære igennem ringmåtten med)

 

How To (En step by step guide):

 

Forberedelse


1. Klip eller skær din ringmåtte i tre lige store dele 

Ringmåtte

 

2. Klip tæppe ud i strimler. Du kan variere længden må strimlerne, så dine frynser får forskellige længder på snusemåtten. Mine strimler varierer fra 30x4 til 15x4 

Snusemåtte

 

Lav snusemåtten

 

3. Stik stof-strimlerne igennem hullerne og bind dobbeltknude øverst må måtten. Lav en retning hele på hele måtten først. Jeg anbefaler at du starter den retning, som jeg har markeret på billederne nedenfor.
SnusemåtteSnusemåtte

4. Stik stof-strimlerne igennem hullerne i en ny retning og bind igen dobbeltknude øverst må måtten. Jeg anbefaler, at du nu benytter den retning, som jeg har markeret på billederne nedenfor.
SnusemåtteSnusemåtte
5. Stik nu stof-strimlerne igennem hullerne i den skrå retning, og bind igen dobbeltknude øverst på måtten. Denne retning har jeg markeret på billederne nedenfor.
SnusemåtteSnusemåtte

6. Den sidste skrå retning skal nu laves. Stik stof-strimlerne igennem rullerne i den anden skrå retning, og bind dobbeltknude øverst på måtten igen. Denne dobbeltknude skal være over de dobbeltknuder, som holder strimlerne i den anden skrå retning (end del 5). Sørg for at frynserne fra del 5 er på hver sin side af de dobbeltknuder, som du laver nu. Denne del er nok der, hvor du skal holde tungen lige i munden, da der begynder at være MANGE frynser (Se billede 6A og 6B).
snusemåtte diysnusemåtte diy

Din snusemåtte er færdig, og nu skal der bare fyldes en MASSE godbidder i!

   

  Du kan vaske din snusemåtte i vaskemaskinen ved 30 grader (skånevaske), og lade den lufttørre efterfølgende. Herhjemme har vi i hvert fald været ret glad for, at den kunne tåle noget vask, for den bliver ivrigt brugt (og især med de rigtig lækre lugte-godbidder😅).

  Hvis du ikke orker eller har tid til at bruge tid på snusemåtten eller ikke ønsker at sidde med de mange frynser, så laver jeg laver jeg dem ofte for andre.

  Du kan skrive til mig over DM på instagram. Jeg sælger dem fra 90 kroner, for en lille.

  Uanset hvad: God fornøjelse!

   

  De bedste hilsner fra Camilla og Sille 

  Sille | Shih Tzu

  🐾 @danskkennelklub Shih Tzu
  📍 Prinsesse på Frederiksberg
  🇩🇰 1. maj 2021
  🤍 Ambassadog hos HipsterHound

  Find os på Instagram her

  Related Posts

  Canicross
  December 13, 2023
  Sådan kommer du godt i gang med at løbe med din hund

  Karoline Brinch, formand i hundeløbeklubben, DIRTY PAWS kommer her med lidt tips til dig, som gerne vil i...

  Læs mere
  Mindfull dogtrainer og Walther
  September 25, 2023
  5 gode grunde til at bruge en lang line på gåturen

  Fakta om brugen af lange liner Du får: Færre...

  Læs mere
  Drawer Title
  Lignende produkter