Gå til indhold
Motionering af hvalpe – for meget motion kan have negativ indvirkning! - HipsterHound

Motionering af hvalpe – for meget motion kan have negativ indvirkning!

Motionering af hvalpe

Dem af jer der kender mig, ved at jeg ofte siger ”Havde jeg flere timer i døgnet, skrev jeg en bog om motionering af hvalpe.” -Michelle

 

I dette indlæg, kan du læse hvordan du først og fremmest burde motionere og stimulere din hundehvalp. Til slut i indlægget får du 3 gode råd til at stimulere din bedste ven.

Motionering er et emne jeg har stort fokus på, både i almindelig hundetræning men også i forbindelse med adfærdsproblematikker.  

I dette indlæg omtaler jeg det som motionering, men i virkeligheden handler det om stimulering. Helt konkret overstimulering. 

Når hvalpen bliver energisk og ustyrlig, tror mange, at de skal luftes i længere tid. Problemet forbliver, men hvorfor? Du kommer ind i en ond cirkel.

Din lille hundehvalp kommer hjem til en helt ny, stor og forunderlig verden. Der er utrolig mange indtryk, områder at undersøge og forstyrrelser. Du skal være påpasselig med at tage din hundehvalp ud på en ”rigtig” gåtur. 

Tag derimod hvalpen ud til rolige områder, hvor den har tid til at undersøge. Her kan den nemmere tilegne sig, tage sin tid, og lære at absorbere alle de nye indtryk stille og roligt. 

Huskeregel: Det antal uger din hvalp er, er det antal minutter hvalpen må luftes på en gåtur i snor på én dag.

 

Sådan kan du undgå ulvetimen hos hvalpe

Nu ved jeg, at mange vil tro det er for lidt. Men, kender du det, at du kommer et nyt sted hen, hvor der er mange mennesker og sker en masse ting? Når du kommer hjem sent om aftenen, er du bare helt færdig? 

Det sker også for hundehvalpe. I de fleste tilfælde er det dog ”ulvetimen”, som vi oplever. Ulvetimen er hvor hvalpen febrilsk løber rundt, har svært ved at falde til ro. Bider mere end den plejer og kan ødelægge ting. 

Hvalpen har ikke fået tid til at forstå alle de nye indtryk den har fået i løbet af dagen, og tankerne vælter rundt inde i hovedet på den. 

Et andet vigtigt område, er hvalpen og dens vækst. Vi kan simpelthen komme til at overbelaste hvalpen, ved at lufte den for meget og længe. Oftest går vi lidt for hurtigt, til at hvalpen kan følge med. Den lærer at gå i vores tempo. Optimalt set skal hvalpen gå i skridt og ikke trav.

Både hvalpe og voksne hunde kan blive stresset eller få smerter af for meget motion. Forkert motion. Dette kan udvikle sig til adfærdsrelaterede problemer.

 

3 Gode råd til at stimulere din hvalp (og voksne hund)

  1. Miljøberigning

Nye indtryk og dufte kan være gode i rolige omgivelser og små doser. Samtidig har hvalpen godt af at være nysgerrig. Opsøg nye steder. Der er ingen grænser: skolegårde,

kældre, lofter, en nabos garage osv.
Lad hunden undersøge hvert lille hjørne stille og roligt.

  1. Opsat miljøberigning

Tag en masse forskellige ting. Her er heller ingen grænser. Det kan være alt fra papkasser, gamle tæpper, sokker, flamingo kasser, bobleplast osv.
Spred det ud over et område og lad hunden undersøge.

  1. Godbidsøg

Kast en god portion foder ud over et område. Kast kun af en omgang, hvor du spreder det godt. Efterhånden som din hund bliver øvet i det, kan områdets størrelse øges.

Dette kan også kombineres med miljøberigningen.

Vidste du i øvrigt at en hvalp har brug for at være i hvile omkring 20 timer i døgnet?!

 

God fornøjelse  

Har i spørgsmål, så er i meget velkomne til at kontakte mig.
Vh Michelle Lyck

kontakt mig

Related Posts

Canicross
December 13, 2023
Sådan kommer du godt i gang med at løbe med din hund

Karoline Brinch, formand i hundeløbeklubben, DIRTY PAWS kommer her med lidt tips til dig, som gerne vil i...

Læs mere
Mindfull dogtrainer og Walther
September 25, 2023
5 gode grunde til at bruge en lang line på gåturen

Fakta om brugen af lange liner Du får: Færre...

Læs mere
Drawer Title
Lignende produkter